10 jaar greenlab: Grande Finale 2021

10 jaar greenlab: Grande Finale 2021

27 Brusselse ondernemers met een passie voor duurzaamheid timmeren sinds januari aan de weg om hun droom te realiseren: de opstart van een duurzame onderneming. Hoever staan ze vandaag in het realiseren van hun ondernemersdroom? Kom kennismaken met de baanbrekende ideeën van onze kandidaten, tijdens de Grande Finale van greenlab, op 10 juni in Gare Maritime.

Gedurende zes maanden volgden de kandidaten een intensief programma boordevol workshops, individuele coaching en teamwork. Tijdens de Grande Finale van greenlab 2021 maak je uitvoerig kennis met de kandidaten, die onder meer focussen op tiny houses, elektrische mobiliteit, natuurlijke cosmetica, hergebruik van bouwmaterialen, biologisch afbreekbare verpakkingen,… 

Tijdens deze feestelijke tiende editie verwelkomen we je graag opnieuw in hoogsteigen persoon, op 10 juni vanaf 9u, op de site van Tour et Taxis.

RESERVEER alvast je plek voor het evenement (gratis)!

Programma

 • 9u tot 11u30: Pitching-sessies van de kandidaten
 • 11u30 – 12u30: Jury-overleg en debat met de kandidaten
 • 12:30 – 13:00: Prijsuitreiking en persconferentie in aanwezigheid van Barbara Trachte, (Staatssecretaris voor Economische Transitie), Evelyne Huytebroeck (Voorzitster van de Raad van Bestuur van hub.brussels) & Isabelle Grippa (CEO van hub.brussels).

Kandidaat-laureaten voor de greenlab-awards 2021

14 projecten maken kans op een Award:

 1. Chukwa: organische drankjes gemaakt van hergebruikte cacaoschil. Lekker en gezond!
 2. Sensibel: cosmetica op basis van koffie & koffiegruis – ideaal om wakker te worden voor de spiegel.
 3. Decarbone: transformeert benzine- en dieselwagens in elektrische bolides. Spannend!
 4. Build.again!: hergebruik van bouwmaterialen, dat is altijd een constructief idee. 
 5. My Tiny Garden: kant-en-klare moestuintjes op maat van de stadsbewoner. Klein maar fijn.
 6. Scobee: verpakkingsmateriaal op basis van restmateriaal van brouwerijen. Santé!
 7. PuriFungi: een champignon die sigarettenpeuken verteert. Funky! 
 8. Click & Save It: applicatie die lokale, onverkochte non-foodartikelen bundelt en opnieuw aan de man brengt. 
 9. PyroLoop: compost of biochar gemaakt van uitwerpselen van mensen en honden. En de cirkel is rond. 
 10. Oddpaper: coole schriftjes en blocnotes gemaakt uit papierresten. Genoteerd! 
 11. Ureekap: verwerkt urine tot natuurlijke meststof voor de lokale landbouw. 
 12. Hyppy: burgercoöperatief met inzet van twee Brabantse trekpaarden, voor biologisch beheer van parken, verhuren van een paardenkoets, workshops,… Project met veel pk’s. 
 13. Landcoss:bouwt modulaire, stevige én comfortabele banken en fauteuils op basis van afgedankte turnmatten. 
 14. Tiny Evolution: modulaire tiny houses intergenerationeel te gebruiken voor het hele gezin, van kleinkinderen tot grootouders. Alles onder één dak!
Coraline Burre Press office
Story image

 

 

Over hub.brussels

Het Brussels Agentschap voor de Ondersteuning van het Bedrijfsleven, hub.brussels, biedt startups en scale-ups in Brussel en daarbuiten gratis oplossingen en adviezen, maar ook diensten voor bedrijfsstrategieën,- innovatie, -financiering, -clustering en -internationalisering. 

De teams van hub.brussels begeleiden de reflectie en de ontwikkeling van de Brusselse ondernemingen, van het idee tot de uitvoering, en vergemakkelijken hun formaliteiten. Ze bieden ook ondersteuning aan ondernemingen die hun activiteiten buiten de grenzen van het Gewest/het land willen uitbreiden, en stimuleren buitenlandse investeringen in Brussel.

Als Agentschap ter stimulering van de economie brengt hub.brussels nieuwe dynamische ontwikkelingen binnen het Brusselse ecosysteem op gang door proefprojecten uit te werken en spelers uit de publieke en private economische wereld samen te brengen, om zo bestaande banden te versterken en nieuwe kansen te creëren.

Dankzij zijn specialistische kennis van het Brussels economisch ecosysteem kan het Agentschap bij de Regering de rol vervullen van initiatiefnemer. Op basis van statistische en praktische terreinindicatoren kan het Agentschap een geïnformeerde en informerende monitoring uitvoeren van de sector en het grondgebied, en zo de overheden ondersteunen.

hub.brussels
Charleroisesteenweg 110
1060 Brussel