Skip to Content
Persuitnodiging webinar: relance hospitality-sector door digitalisering

Persuitnodiging webinar: relance hospitality-sector door digitalisering

De Brusselse toerisme-, events en cultuursector kan terug opveren door digitalisering: dat is het hoofdthema van het webinar op dinsdag 11 mei van de cluster hospitality van hub.brussels in samenwerking met visit.brussels en de ULB

Brussel, 11 mei 2021 - Digitale technologie is na een diepe crisis met aanhoudende gevolgen meer dan ooit een essentieel instrument om de hospitality-sector (toerisme, events en cultuur) in Brussel heruit te vinden. Tijdens het webinar wordt besproken hoe kunstmatige intelligentie, virtual reality, geconnecteerde objecten de economische activiteit en de jobs in Brussel gaan omgooien.

Digitale relance

De hospitality-sector is de voorbije maanden bijzonder hard getroffen en zal de effecten nog lang voelen. Door de pandemie werden veel activiteiten volledig stopgezet. De toeristische activiteit in de hoofdstad – die goed is voor ongeveer 65.000 rechtstreekse jobs in Brussel – werd daardoor gereduceerd tot een minimum, met alle economische gevolgen van dien voor andere sectoren. In juni 2020 stelden de Brusselse regering en visit.brussels een ambitieus herstelplan voor om de hospitality te ondersteunen. Een jaar later zijn de antwoorden op de gevolgen van de crisis voor de hele sector nog minstens even relevant.

“Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en visit.brussels, dat het toerisme in de regio promoot, gaan voluit voor de digitalisering van de toeristische sector. Een verdere digitalisering van de sectoren van de events, cultuur en logies is absoluut nodig. Daarom ben ik verheugd dat de Brusselse regering drie fondsen goedkeurde in het kader van het herstelplan 2020 en 2021 van visit.brussels. Die gaan naar innoverende oplossingen rond digitalisering en touchless voor verschillende sectoren die deel uitmaken van het toerisme,” aldus Rudi Vervoort, minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.


Innovatieve oplossingen die inspelen op nieuwe behoeften

Van kunstmatige intelligentie tot virtual reality en verbonden objecten: de transformatie van de hospitality-sector is opvallender dan ooit dankzij innovatieve digitale oplossingen, waarmee beter kan worden ingespeeld op de nieuwe verwachtingen en consumptiegewoonten van dagjesmensen en buitenlandse toeristen. 

"Nu de toerismesector geconfronteerd wordt met nieuwe uitdagingen moet de sector zich herbezinnen en de digitalisering versnellen om er zo sterk mogelijk terug te staan. Tal van Brusselse ondernemers tonen hun flexibiliteit en verbeeldingskracht om het hoofd boven water te houden, zonder daarbij solidariteit uit het oog te verliezen. Ik wil hen daarvoor dan ook van harte feliciteren!", verklaart Barbara Trachte, staatssecretaris voor Economische Transitie en Wetenschappelijk Onderzoek van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.


Workshop Digital Innovations in Tourism 

Digitalisering is essentieel om het verschil te maken en brengt een revolutie teweeg in de toeristische, evenementen- en culturele sector. Hoe kunnen de spelers in hospitality de digitale technologieën precies gebruiken om zich te onderscheiden met innovatieve oplossingen die beantwoorden aan de nieuwe verwachtingen van de toeristen? 

hospitality.brusselsvisit.brussels en Ulb-IGEAT nodigen u graag uit voor Digital Innovations in Tourism, op 11 mei van 14.30 tot 16.30 uur. Tijdens dit virtuele evenement kunt u de laatste tendensen en innovaties op het gebied van toerisme, events en cultuur ontdekken. Dit evenement is gratis. Klik hier voor een volledige agenda en inschrijvingen.

Perscontact

Neem gerust contact op met ons voor interviewaanvragen met vertegenwoordigers van visit.brussels en hub.brussels en digitale experts.

 

 

 

 

 

Over hub.brussels

Het Brussels Agentschap voor de Ondersteuning van het Bedrijfsleven, hub.brussels, biedt startups en scale-ups in Brussel en daarbuiten gratis oplossingen en adviezen, maar ook diensten voor bedrijfsstrategieën,- innovatie, -financiering, -clustering en -internationalisering. 

De teams van hub.brussels begeleiden de reflectie en de ontwikkeling van de Brusselse ondernemingen, van het idee tot de uitvoering, en vergemakkelijken hun formaliteiten. Ze bieden ook ondersteuning aan ondernemingen die hun activiteiten buiten de grenzen van het Gewest/het land willen uitbreiden, en stimuleren buitenlandse investeringen in Brussel.

Als Agentschap ter stimulering van de economie brengt hub.brussels nieuwe dynamische ontwikkelingen binnen het Brusselse ecosysteem op gang door proefprojecten uit te werken en spelers uit de publieke en private economische wereld samen te brengen, om zo bestaande banden te versterken en nieuwe kansen te creëren.

Dankzij zijn specialistische kennis van het Brussels economisch ecosysteem kan het Agentschap bij de Regering de rol vervullen van initiatiefnemer. Op basis van statistische en praktische terreinindicatoren kan het Agentschap een geïnformeerde en informerende monitoring uitvoeren van de sector en het grondgebied, en zo de overheden ondersteunen.

hub.brussels
Charleroisesteenweg 110
1060 Brussel