Persuitnodiging (7/07, 10-11 u.) — Online presentatie van het nieuwe open data platform van hub.brussels

Persuitnodiging (7/07, 10-11 u.) — Online presentatie van het nieuwe open data platform van hub.brussels

hub.brussels nodigt u uit om het nieuwe platform te ontdekken dat toegang geeft tot allerlei interessante data over ondernemerschap in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest: exportcijfers, beschikbare handelspanden, evolutie van de arbeidsmarkt, aantal faillissementen per sector, voetgangersstromen in de vijfhoek...

Deze schat aan informatie en cijfers, over ondernemerschap en over mensen die daar actief bij betrokken, zijn zal 24 uur per dag gratis toegankelijk zijn. Journalisten en iedereen die geïnteresseerd is in het Brusselse ondernemerschap kunnen beroep doen op deze nieuwe digitale barometer.

De developers van analytics.brussels zullen de functionaliteiten en de navigatie van het platform toelichten aan de hand van enkele actuele thema's.

 

Het persevenement gaat online door op woensdag 7/07 vanaf 10 uur

Bedankt om uw aanwezigheid op voorhand via mail te bevestigen aan Annelies Boddez. Dan ontvangt u de link naar de online perspresentatie.


We zijn beschikbaar indien u bijkomende vragen heeft.

Annelies Boddez Talking Birds public relations
Story image
Story image

 

Het hub.brussels Analytics-project wordt medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Over hub.brussels

Het Brussels Agentschap voor de Ondersteuning van het Bedrijfsleven, hub.brussels, biedt startups en scale-ups in Brussel en daarbuiten gratis oplossingen en adviezen, maar ook diensten voor bedrijfsstrategieën,- innovatie, -financiering, -clustering en -internationalisering. 

De teams van hub.brussels begeleiden de reflectie en de ontwikkeling van de Brusselse ondernemingen, van het idee tot de uitvoering, en vergemakkelijken hun formaliteiten. Ze bieden ook ondersteuning aan ondernemingen die hun activiteiten buiten de grenzen van het Gewest/het land willen uitbreiden, en stimuleren buitenlandse investeringen in Brussel.

Als Agentschap ter stimulering van de economie brengt hub.brussels nieuwe dynamische ontwikkelingen binnen het Brusselse ecosysteem op gang door proefprojecten uit te werken en spelers uit de publieke en private economische wereld samen te brengen, om zo bestaande banden te versterken en nieuwe kansen te creëren.

Dankzij zijn specialistische kennis van het Brussels economisch ecosysteem kan het Agentschap bij de Regering de rol vervullen van initiatiefnemer. Op basis van statistische en praktische terreinindicatoren kan het Agentschap een geïnformeerde en informerende monitoring uitvoeren van de sector en het grondgebied, en zo de overheden ondersteunen.

hub.brussels
Charleroisesteenweg 110
1060 Brussel