De Infobus van 1819: de nieuwe buurtdienst van hub.brussels gaat vanaf vandaag op weg naar de Brusselse ondernemers

De Infobus van 1819: de nieuwe buurtdienst van hub.brussels gaat vanaf vandaag op weg naar de Brusselse ondernemers

Deze actie sluit aan bij het Handelsplan van hub.brussels ter ondersteuning van de Brusselse handelaars en horeca

Brussel, 25 mei 2021 - hub.brussels, het Brussels Agentschap voor Bedrijfsondersteuning, heeft zopas het startschot gegeven voor een nieuwe buurtdienst, de Infobus van 1819. Gedurende 4 maanden, van eind mei tot eind september, zal deze Infobus in de kleuren van de dienst 1819 het Gewest doorkruisen om de handelaars en ondernemers te ontmoeten en rechtstreeks te antwoorden op al hun vragen.

 

Uit de crisis is gebleken hoe ongelijk de toegang tot informatie wel is voor de inwoners van de hoofdstad.

Annelore Isaac, adjunct-directeur-generaal van hub.brussels, geeft wat meer uitleg: “Met deze nieuwe actie willen we naar alle Brusselaars toe gaan die zin hebben om te ondernemen. De teams van 1819 zullen informatie op maat naar elke wijk brengen. Zowel naar de handelaar die vragen heeft over de beschikbare steun als naar de jonge ondernemer die begeleiding zoekt om zijn project op een solide basis te kunnen opstarten.
Story image

 

Een dienstverlening op maat die de hele zomer rondtoert

Op 25 mei staat de Infobus op de Albert I-square   in Anderlecht en op 27 mei op het Verzetsplein , telkens tussen 10.30 en 16.30 uur. Dit is een eerste stap voor deze mobiele permanenties die in samenwerking met de gemeenten en de plaatselijke actoren zijn opgezet. 

De bus zal daarna tot eind september verschillende gemeenten in het Brussels Gewest aandoen. Het traject van de Infobus wordt regelmatig bijgewerkt op de website www.1819.brussels/infobus.

 

Een uitgebreid Handelsplan ter ondersteuning van de Brusselse handelaars en horeca

De decentralisatie van de diensten van 1819 is een van de vele acties die het Gewest en hub.brussels sinds het begin van de Covid-19-crisis hebben opgezet. Als aanvulling op de noodsteun- en begeleidingsacties die in maart 2020 zijn opgestart, werkt hub.brussels sinds enkele maanden aan het herstel van de zwaarst getroffen economische sectoren in Brussel. 

In een nieuwe elektronische gids kunnen (toekomstige) handelaars en horeca-uitbaters veel sneller heel wat informatie vinden https://1819.brussels/nl/gids-Brusselse-handel

Wat de commerciële incubatoren betreft, zijn er momenteel verschillende kandidatuuroproepen lopende en binnenkort zullen twee nieuwe Auberges Espagnoles hun deuren openen, in Jette en in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Barbara Trache, Staatssecretaris voor Economische Transitie: “1819 is een essentiële dienst voor elke ondernemer of toekomstige ondernemer die toegang wenst te krijgen tot de informatie die hij nodig heeft om van zijn project een succesverhaal te maken. Door deze dienstverlening via de Infobus naar het hart van de Brusselse wijken te verplaatsen, wordt het makkelijker om de steun, subsidies en begeleiding die het Brussels Gewest biedt meer bekendheid te geven. In deze crisisperiode moeten deze steun en nabijheid ons blijven aansturen".

Tot slot gaat binnenkort ook de campagne RE!BXL van start. Die zal tegen de achtergrond van het ondernemerschap een reeks positieve communicatieacties bundelen om bij iedereen een glimlach op het gezicht te toveren, met een mook, een webserie, een goednieuwsagenda enzovoort.

 

 

 

Inlichtingen en interview

Aarzel niet om contact op te nemen met de persdienst voor informatie of een interview over de Infobus en het Handelsplan van hub.brussels.

 

 

 

 

 

Over hub.brussels

Het Brussels Agentschap voor de Ondersteuning van het Bedrijfsleven, hub.brussels, biedt startups en scale-ups in Brussel en daarbuiten gratis oplossingen en adviezen, maar ook diensten voor bedrijfsstrategieën,- innovatie, -financiering, -clustering en -internationalisering. 

De teams van hub.brussels begeleiden de reflectie en de ontwikkeling van de Brusselse ondernemingen, van het idee tot de uitvoering, en vergemakkelijken hun formaliteiten. Ze bieden ook ondersteuning aan ondernemingen die hun activiteiten buiten de grenzen van het Gewest/het land willen uitbreiden, en stimuleren buitenlandse investeringen in Brussel.

Als Agentschap ter stimulering van de economie brengt hub.brussels nieuwe dynamische ontwikkelingen binnen het Brusselse ecosysteem op gang door proefprojecten uit te werken en spelers uit de publieke en private economische wereld samen te brengen, om zo bestaande banden te versterken en nieuwe kansen te creëren.

Dankzij zijn specialistische kennis van het Brussels economisch ecosysteem kan het Agentschap bij de Regering de rol vervullen van initiatiefnemer. Op basis van statistische en praktische terreinindicatoren kan het Agentschap een geïnformeerde en informerende monitoring uitvoeren van de sector en het grondgebied, en zo de overheden ondersteunen.

hub.brussels
Charleroisesteenweg 110
1060 Brussel